A list of what I’ve been doing lately – part 2

Het einde nadert, maar op het moment zit ik nog in Australië en dus zal ik mijn laatste verhalen vertellen voordat ik afscheid neem van dit land. De laatste tijd heb ik zoveel gezien en gedaan dat ik niet meer precies weet wat ik heb gedaan, maar als ik naar mijn laatste ‘What I’ve been doing lately’-lijstje kijk zie ik dat ik op dat moment onderweg was naar Agnes Water. *FOTO’S KOMEN LATER*

Surfen in Agnes Water/Town of 1770
Eigenlijk stond Agnes Water niet per se op mijn ‘to visit’-lijstje in Australië, maar het leuke aan reizen zonder een planning is dat je je plannen continu kan veranderen. Toen ik van iemand hoorde dat de surflessen in Agnes Water ontzettend goedkoop zijn, nam ik eens een kijkje in mijn Lonely Planet gids en zag ik dat de surflessen (i.p.v. meestal $60) slechts $17 dollar waren. Het enige wat ik dus ook in Agnes Water heb gedaan is surfen. Tot drie keer aan toe. En het was fantastisch. (Behalve de laatste keer toen we dachten dat we wel zelf surfplanken konden huren en dachten dat de golven wel oke zouden zijn, maar we uiteindelijk half verzopen omdat de golven ontzettend groot en sterk waren, maar goed, dat is ook weer een ervaring)

Een toer op Fraser Island
De volgende stop was Fraser Island waar ik vanuit Hervey Bay met de boot naartoe ging. Ik had er het liefst met een 4wd een paar daagjes rond getourd, maar vanwege mijn budget deed ik een dagtour, wat ook heel mooi was. Met een bus reden we over de zandpaden en de stranden naar de verschillende highlights en tussendoor stopten we ergens bij een resort voor een lopend buffet voor lunch.

Stranden en wandelen in Noosa Heads
Hoewel Noosa een hele mooie plek was, heb ik er niet veel meer over te vertellen dat het strand heel mooi was en de wandeling door het nationale park erg gezellig was. Ook leuk was het moment waarop we eindelijk heel wat dolfijnen spotten.

Sightsee-en in Brisbane
Na maanden was ik eindelijk weer terug in een stad-stad. Het was heel fijn om door Brisbane te lopen, alle gratis museum, galerijen en gebouwen te bezoeken en koffies te drinken. Ondanks alle negatieve meningen over Brisbane vond ik het oprecht een leuke stad.

Regen in Surfers Paradise/Gold Coast
Als een plek me tegenviel was het Surfers Paradise. De plaats opzich is mooi, met hoge gebouwen, een mooi strand en een fijn winkelcentrum, maar als het regent is er gewoon tien keer niks te doen. Ik was er twee dagen waarvan het een dag continu regende en de andere dag redelijk was, maar veel meer dan naar het strand gaan heb ik toen ook niet gedaan.

Relaxen in Byron Bay
Ik denk dat Byron Bay wel een van de populairste plaatsen aan de Australische oostkust te noemen is en terecht. Hoewel de zomer al voorbij is en het iets frisser is in Byron, was er (denk ik) niet veel veranderd aan de sfeer. Het was er echt ontzettend relaxed en perfect om even bij te komen van het reizen.

Eindigen in Sydney
En dan nu ben ik weer in Sydney, de plek waar ik de helft van mijn reis heb rondgelopen. Wil je mijn eerdere verhalen van Sydney lezen, dan kan je hier klikken.

One day more…
Sorry, dit is een korte snelle blogpost, om nog even te vertellen waar ik ben geweest. Aangezien ik mijn oplader van mijn laptop ben kwijtgeraakt, kan ik geen foto’s meer in mijn blog plaatsen (bibliotheek regeltjes), maar zodra ik de kans heb voeg ik de foto’s toe op mijn blog, zodat jullie een idee hebben van hoe het eruit ziet.
Liefs,
Marissa

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s