Hoe het nou echt is om door-to-door sales te doen

De afgelopen 2 en een halve week ben ik druk bezig geweest met iets waar ik nog niet eerder ervaring mee had: Door-to-door sales. Het is een van de meest typische baantjes voor backpackers en dus dacht ik het ook eens uit te proberen. Omdat ik eigenlijk zo snel mogelijk een baantje wilde had ik gesolliciteerd naar het baantje en werd in uitgenodigd voor een gesprek. In de avond werd ik onverwachts gebeld met het bericht dat ik de volgende dag kon beginnen.

Er zijn een aantal redenen waarom mensen beginnen aan een baantje in de huis-aan-huis verkoop: Je hebt er geen ervaring voor nodig, de bedrijven zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen, er zijn veel leuke activiteiten naast het werk en je lijkt er veel geld mee te kunnen verdienen. Toch weet ik dat er door veel mensen minder positief wordt gedacht over deze baan, maar voor het geval dat jij misschien overweegt de sales in te gaan zal ik je vertellen in hoeverre de vooroordelen over deze baan kloppen.
Ervaring nodig?
Goed, het is gebleken dat je inderdaad geen ervaring hebt om de baan te krijgen. Zoals vele anderen die samen met mij werden aangenomen had ik geen enkele ervaring met verkoop. Dat betekent niet dat ze je gelijk de eerste dag ergens afzetten en dat jij de weg maar moet zien te vinden. Voordat je begint met het echte werk krijg je een training. Bij mij duurde die twee dagen. Het product dat ik ging verkopen of promoten was een energiebedrijf, dus werd ik alles geleerd over energie, over de prijzen en over de voorwaarden van ons bedrijf. Vervolgens werd ons geleerd wat je als verkoper wel en niet kon doen en hoe je zo’n verkoop aan de deur het beste kon aanpakken. Ook kregen we een pitch die we uit ons hoofd moesten leren, zodat we wisten wat we moesten zeggen zodra iemand de deur zou open doen. Na de twee trainingsdagen gingen we het veld in samen met onze nieuwe teams. Een team bestond uit zo’n 3-10 mensen en elk team heeft natuurlijk één teammanager. Samen met onze teammanagers gingen we mee op observatie. We keken mee hoe zij het deden aan de deur, zodat we de dag daarna in ons eentje op straat konden gaan. Mijn eerste dag alleen was gelijk raak. Ik had twee sales en geloof me, hoewel het weinig klinkt is dat gemiddeld voor een ervaren sales person. Door mijn sales werd ik gemotiveerd en elke dag stopte ik mijn volle energie in het breken van mijn record aan sales. Maar de tweede dag merkte ik al dat het niet zo makkelijk was als gedacht. In mijn eerste volle week maakte ik 6 sales en in mijn laatste halve week 0. De waarheid is: Je hebt dus geen ervaring nodig om de baan te krijgen, maar ervaring is wel essentieel als je het goed wil doen.
Leuk?
Natuurlijk hangt het ervan af of je een baan in sales leuk gaat vinden. Als ik over mijzelf spreek vond ik het leuker dan verwacht. Net als veel andere personen had ik een beetje een slecht vooroordeel over sales mensen, maar het ding is dat het helemaal niet zo erg is. Elke ochtend begonnen we met een gezamenlijke training met alle sales reps. Daarna reden we in onze teams richting de wijk waar we die dag zouden werken. Voordat we begonnen met het echte werk gingen we nog naar de McDonalds of de Woolworths om een lunch te kopen en dat hele riedeltje vond ik best relaxt. Maar ook wanneer ik het echte werk deed, had ik niet veel te klagen, behalve wanneer het 35 graden was en ik de hele dag buiten moest lopen omdat niemand me uitnodigde om van hun airconditioning te profiteren. Ik vond het eigenlijk best fijn om in de buitenlucht rond te lopen, een paar mensen aan te spreken en drinken aangeboden te krijgen. Omdat je sales wil maken, blijft het hele spelletje ook uitdagend. Elke ochtend nam ik me dus ook voor om mijn record aan sales te breken, maar dan moet ik eerlijk zijn dat die motivatie begon te verdwijnen naar mate ik elke dag geen tot één sale maakte. Veel sales bedrijven organiseren ook leuke activiteiten, zoals een Awards Party, Friday Night drinks en Taco Tuesday. Dat motiveerde je opnieuw om in de baan te blijven en proberen beter te worden.
Goed verdienen?
Nou zal ik gelijk met de deur in huis vallen en jullie vertellen dat dit de reden was waarom ik gestopt ben met sales. Als je met sales mensen te maken krijgt, weet je dat ze je altijd ergens in proberen te lokken en zo ook in hun baantjes. Bij het bedrijf waar ik werkte kreeg ik een basis en extra commissie per sale die ik maakte. Ik zal het met een vergelijking duidelijk proberen te maken: Voor één dag, dus 8 uur werken zonder één sale te maken, verdiende ik net zo veel als 3 uurtjes in een café werken. Om die andere 5 uur eerlijk verdient te krijgen zou ik 4 sales moeten maken op een dag. Nou zeg ik niet dat dit onmogelijk is, want er zijn inderdaad mensen die rond de 4 sales op een dag kunnen maken, maar om dit te kunnen moet je of een natuurtalent zijn of zo lang in sales hebben gewerkt dat je precies weet hoe je iemand iets kan verkopen. En dan nog steeds zullen de natuurtalenten niet élke dag 4 sales maken. Een persoon als ik maakt gemiddeld 1 sale per dag, dus dat betekend dat je voor 8 uur lang werken de helft van het geld krijgt van wat je zou moeten krijgen als een minimum in Australië.
Doen of niet?
Als je overweegt de sales in te gaan zou ik goed kijken wat je verdient krijgt. Het beste is een uurloon, maar sommige basis lonen zijn ook te overwegen. Kijk of je genoeg zou verdienen met het basisloon en de commissie van 1 tot 2 sales per dag, want zeker zonder ervaring zal je niet gelijk de beste zijn in je eerste weken. Sommige bedrijven doen helemaal geen basisloon en hebben alleen commissie. In dat geval zou ik kijken naar de prijzen van de commissie. Ga er van uit dat het in Australië dan in ieder geval tussen de $75 en $100 per sale moet zijn, dan pas krijg je verdient wat je zou moeten verdienen. Of je het leuk gaat vinden of niet kan ik niet zeggen, maar wat ik wel weet is dat ikzelf er geen problemen mee zou hebben om het weer te doen, zolang ik maar goed verdiend zou krijgen.
Liefs,
Marissa

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s