Ik ga werken als fotograaf!

Na al die moeite met zoeken naar werk en na allerlei verschillende minder ‘exciting’ baantjes, ga ik nu voor mijn laatste weken hier in Sydney aan de slag met het beste wat ik had kunnen wensen. Ik ga onder andere namelijk werken als fotograaf!
Eerder deze week kreeg ik het leuke bericht dat ik uitgekozen was om als barvrouw te gaan werken op het beroemde Sydney Festival dat zal duren van 7 januari tot en met 29 januari. Wel stond ik op een wachtlijst om een shift te kunnen meedraaien, aangezien er veel mensen zijn die er zouden willen werken, en dus zal ik er waarschijnlijk niet heel vaak komen te werken, maar de ervaring zou natuurlijk al super leuk zijn.
Op dezelfde dag kreeg ik antwoord op een vacature waarvoor ik had gesolliciteerd. Dit was om als fotograaf deel te nemen aan een bepaald project. We spraken af om te meeten en zo kwam ik erachter wat voor project het precies was. Het doel was om een koffietafelboekje te maken van verschillende wijken in Sydney en daar moesten dus foto’s voor komen. Wat mijn taak dus is is om letterlijk naar elke kant van Sydney te reizen om in elk gebied van verschillende wijken foto’s te maken. Hoewel het plan eerst was om van alle 650 wijken foto’s te maken, reduceerden we het nu tot 90 wijken die ik in twee weken moest zien te fotograferen. Het zal dus wel een fulltime baan worden. Ik mocht mijn eigen prijs verzinnen, en hoewel ik een hogere prijs vroeg dan de andere twee kandidaten was ik ineens degene die de camera in mijn handen kreeg. Ik ga nu dus betaald een hobby uitoefenen én gratis door heel Sydney reizen. Beter kon het niet zijn. En dat dankzij deze blog: http://www.marissatells.nl/reizen/sydney-in-fotos-sydney/
Ik moet zeggen dat 2017 eigenlijk een beetje onzeker begon aangezien ik bij het enigste bijbaantje dat ik had op het punt stond ontslagen te worden. Ik werkte en werk namelijk nog steeds parttime als bediende in een bistro, maar aangezien ik geen eerdere ervaring daarin heb, zei de manager dat hij niet zeker wist of hij mij wel wilde houden. Goed, ik wilde eigenlijk op een gegeven moment zelf al ontslag nemen, aangezien ik er te weinig kon werken, maar toch waren het op dat moment mijn enigste inkomsten. Hoewel ik nog niet ontslagen ben, heb ik nu in ieder geval al extra bronnen van inkomst in het geval dat ik wel ontslagen word.
De foto’s die ik zal maken voor het project mag ik uiteindelijk ook zelf gebruiken, dus die zullen jullie over twee weken op mijn blog zien.
Een ander leuk nieuwtje is dat de datum dat uit Sydney vertrek nu vast staat. Vandaag heb ik bevestigd dat ik 30 januari op surfkamp ga voor vijf dagen lang en vervolgens zal ik hopelijk nog wat dagen in de Blue Mountains doorbrengen. Daarna zal ik naar Melbourne vertrekken, al is de vertrekdatum daarvoor nog flexibel.
Als je vragen hebt over wat dan ook, dan mag je ze altijd stellen in de reacties hieronder.
Liefs,
Marissa

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s