Hoe school zou kunnen bijdragen aan mijn vervolg

Zoals jullie weten ben ik onlangs geslaagd voor mijn VWO en ben ik dit jaar niet van plan om gelijk een vervolgopleiding te doen. Omdat school je immers zou moeten voorbereiden op je vervolg, bedacht ik hoe die zes jaar school toch misschien wel wat kunnen bijdragen aan een speciaal vervolg, namelijk reizen.

Ik heb het hierbij alleen over mijn eigen vakken, namelijk geschiedenis, kunst, maatschappijwetenschappen, Nederlands, Engels, Frans, Duits en wiskunde.

world

Geschiedenis

In elk land kan je nu gaan proberen die 49 kenmerkende aspecten terug te vinden. Daarnaast snap je nu ook het verhaal van bepaalde dingen, zoals die van de Berlijnse muur en die van die bijzondere gebouwen in Rome. (Ja, want vroeger…)

Kunst

Als je dan door een stad loopt kan je zeggen welk gebouw gotisch, neoclassicistisch, avant-gardistisch of postmodernistisch is. Het gaat niet alleen om de esthetica van onze tijd het gaat erom dat je kan doen alsof je de esthetica van elke tijd kan waarderen.

Maatschappijwetenschappen

Je weet door maatschappijwetenschappen dat je in elke lidstaat van de EU mag wonen, werken en reizen en dat is toch best leuk. Ook snap je eindelijk waarom je in bepaalde landen maar beter niet kan gaan reizen.

Nederlands

Door Nederlands leer je reisblogs globaal te lezen en te analyseren, om vervolgens het belangrijkste te kunnen samenvatten in maximaal 30 woorden.

Engels

Redder in nood wanneer de communicatie niet heel soepel loopt door alleen met handen en voeten te praten.

Frans

Goed voor als je in Frankrijk gedwongen wordt Frans te praten. Zo kan je tenminste dingen zeggen als oui, nontrois croissants en vin.

Duits

Leuk om te doen alsof je Duits kan praten en vervolgens maar weer gewoon overal Engels te praten (want dat kunnen ze in Duitsland ook).

Wiskunde

Handig voor als je moet uitrekenen hoe het er met je geld aan toegaat door al het reizen door x=0 te stellen of de afgeleide van de formule te pakken en daar een nieuwe formule van te maken en de grafiek daarvan in logaritmisch papier te schetsen… Nee, eigenlijk heb je wiskunde niet echt nodig om te reizen.

Iedereen die dit jaar aan iets nieuws beginnen gaat veel succes gewenst! Vertel in de reacties hieronder aan welk(e) vervolg(opleiding) jij dit jaar begint.

Liefs,

Marissa

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s