5 herkenbare dingen in de tentamenweek

87b5403d89dcb6f32dd2dcb738f0f2a8

Al een tijdje heb ik geen nieuwe blog gepost en dat komt maar door een ding (of dingen), namelijk tentamens. Iedereen gaat op zijn eigen manier om met tentamens en dit nou eenmaal hoe ik met ze omga: ’s Middags en ’s avonds probeer ik fulltime te leren, maar uiteindelijk gun ik mezelf een pauze van 100 uur, omdat ik immers ’s nachts ook nog tijd heb om te leren en ik op het moment gewoon écht écht geen zin heb om te leren en het zonder zin ook niet veel zin heeft, en, ohja, de volgende dag heb ik ook nog wel tijd om ’s middags mijn slaap in te halen, zodat ik dan daarna gewoon weer fris en fruitig voor de volgende toets kan proberen te leren… Geen zorgen. Ik heb het overleefd. Maar voor de mensen die ook de drukte van de tentamenweken hebben meegemaakt dacht ik: Misschien is het wel leuk om herkenbare dingen die we in de tentamenweek doen te delen, dus dat is ook wat ik ga doen.

1. Maskertjes opdoen, nagels lakken of uitgebreid in bad gaan, terwijl je daar eigenlijk geen tijd voor hebt.

Ontspanning heb je nodig in de tijd dat je het druk hebt, en nu je ook al wel twee bladzijden van je boek gelezen hebt, vind je dat je de tijd verdient om je huis in een spa te veranderen en jezelf een uitgebreide manicure, gezichtsverzorging of stoombad te geven. Normaal neem je er nooit tijd voor, maar nu je het toch al zo druk hebt, is het hét perfecte moment om dat “eventjes” te doen.

2. Honderd keer naar de keuken lopen.

Na elk minuut dat je weer toe bent aan pauze loop je naar de keuken om powerfood te zoeken. Je moet immers toch ergens je concentratie vandaan halen. Maar ook als je eigenlijk nergens zin in hebt, loop je elke keer eventjes naar de keuken om alles goed in de gaten te houden of om de honderdste liter thee te zetten. De keuken is gewoon een fijnere plek dan je studeerplek.

3. Pas middernacht gaan slapen of ’s nachts je wekker zetten.

Nu heb je de hele dag al geprobeerd te leren, maar weet je nog steeds niks van de laatste vijf hoofdstukken. Met het laatste beetje energie dat je hebt probeer je die vijf hoofdstukken nog in je hoofd te stampen en dan het liefst nog voordat de zon opkomt. Als je echt geen energie meer hebt, doe je gewoon een dutje en zet je je wekker weer om vijf uur ’s ochtends. Ja. It’s the hard knock life.

4. Koffie, koffie… Een klein beetje heel veel koffie

Als je dan ’s ochtends vroeg eindelijk klaar bent met leren, heb je ook nog energie nodig om überhaupt de toets te maken. Voor slapen zijn geen uren meer over en daarom haal je je energie uit koffie. Vier bekers extra sterke koffie. Het gevolg: Je komt als stuiterende zombie op school en haalt alsnog een vier omdat je je niet meer op de lettertjes van de toets kon concentreren.

5. Je kamer bezichtigen.

Eindelijk zit je dan klaar aan je bureau met je boek voor je, zoekend naar concentratie, maar dan opeens lijkt je kamer wel een museum. In het bureaulaatje vind je namelijk je antieke schoolschriften van de basisschool en in het sieradendoosje op je bureau zitten sieraden die je nog nooit goed bekeken hebt en dus eens aandachtig zal beschouwen. Als je jezelf dan weer met moeite aan het leren dwingt, kan je alleen maar kijken naar de mooie witte muur voor je. Kunst kan zo simpel zijn. Zo puur.

Gelukkig heb je ook nog wel eens momenten dat je wel in je leerflow zit en ineens in een stuk door kan leren. En hoewel zo’n tentamenweek zwaar kan zijn (ja echt), krijg je er wel weer (soms goede) cijfers voor terug. In ieder geval komt er gelukkig altijd een eind aan en kan je weer opgelucht ademen wanneer je je boeken weg mag leggen en de hele middag gerust kan slapen.

Welke dingen herken jij in je tentamenweek?

Liefs,

Marissa

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s